İçeriğe geç

Vakur Kelimesinin Anlamı Nedir

Vakur ne demek?

Onurlu kelimesi aslında bir sıfattır. Kelime onurlu veya şerefli anlamına gelir. Onurlu ve şerefli kelimeleri günümüzde çok sık kullanılsa da onurlu kelimesi nadiren kullanılır. Genellikle bir olay karşısında onurlu veya şerefli kişilerin önünde söylenebilen bir kelimedir.

Vakur bir eda ne demek?

(Ar. veḳār vaḳūr “saygın olmak” kelimesinden) Saygın, şerefli, onurlu, dikkatli: Su nasıl akıp gidiyorsa, birey de görevini doğal, onurlu ve ilgiyle yerine getirir (Cenap Şahâbeddin).

Vakur kadın ne demek?

Saygın anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla vağkur olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı saygın bir biçimde olmalıdır.

Vakur durmak ne demek?

TDK ne anlama geliyor? Arapça kökenli bir kelime olan “Dignified”; bir olay karşısında değerli insanlar veya onurlu insanlar için kullanılır. TDK’ya göre şu anlama gelir: TDK’ya göre “dignified” kelimesi onurlu ve onurlu olarak tanımlanmaktadır.

Vakarlı kadın ne demek?

Türkçede onur, bir kişinin davranışlarında ciddiyet, olgunluk ve ciddiyet anlamına gelir. Kelimenin anlamı: Onur, bir kişinin davranış, konuşma veya tutumunda ciddiyet ve olgunluk gösterme durumunu ifade eder. Bir kişinin onurlu ve saygılı bir tutum sergilemesi anlamına gelir.

Tasavvufta vakar ne demek?

Kuran-ı Kerim ve Hadislere göre, haysiyet bir Müslümanın sahip olması gereken ahlaki niteliklerden biridir. Bu konudaki ayet ve hadislere baktığımızda, haysiyetin genel olarak tutum ve davranışlarda ılımlılığı sağlayan bir erdem olduğu ortaya çıkar.

Edanın anlamı nedir kısaca?

Eda ismi kızlar arasında en çok tercih edilen Arapça kökenli bir isimdir. Birden fazla anlamı olan Eda isminin temel anlamı davranış, tavır, utangaçlık ve cilvedir. Aynı zamanda anlatma biçimidir. Sonuç olarak vermek, ödemek, yerine getirmek anlamına gelir.

Alicenap tavır ne demek?

“Cömert” kelimesi cömert, onurlu, şerefli anlamına gelir. Örnek cümle: “Misafirlerini cömertçe karşılayan ev sahibi, onları rahat hissettirmek için elinden geleni yaptı.” “Cömert tavırlarıyla etrafındakilerin sevgisini kazandı.”

Vakum anlami nedir?

Vakum, atom veya molekül içermeyen bir alandır. Genellikle hava basıncının çevredeki atmosfer basıncından (basınç yok) daha düşük olduğu ortamları tanımlamak için kullanılır. Pratikte, laboratuvar koşullarında bir vakum, yani tamamen boşaltılmış bir alan elde etmek mümkün değildir.

Vakurluk ne demek?

DIGENCE KELİMESİNİN ANLAMI: Onur anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla bravery olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı dignity şeklinde olmalıdır.

Mengene sıkmak ne demek?

Mengene, üzerinde çalışılacak nesneyi istenilen şekilde sıkıştırmak ve sabitlemek için kullanılan bir araçtır. İki çenesi vardır ve bu iki çeneyi istenilen kadar birbirine yaklaştırarak nesne sıkıştırılır ve sabitlenir.

Risala ne demek?

Risale (Arapça: لرسالة), edebi mektuplara ve belirli konulardaki küçük hacimli eserlere verilen addır. Türk dil derneğinde buna “broşür” denir. Zamanla, adresler, kitaplar, mektuplar, makaleler; ayrıca incelemeler, araştırmalar ve monografiler için de kullanılmıştır.

Vakur kelimesinin kökü nedir?

onurlu – Nişanyan Sözlüğü. Arapça waḳūr وقور kelimesinden türemiş bir kelimedir, bu kelime “saygınlık göstermek” anlamına gelen wḳr kökünden gelir.

Ağırbaşlı insana ne denir?

Arhat; Sanskritçede onurlu, değerli kişi anlamına gelen bir kelimedir. Budizm’de kızgınlık, nefret ve cehalet gibi duygulardan uzak, mükemmel insanlar için kullanılan bir unvandır.

Vakar ile yürümek ne demek?

Haysiyet, haysiyet sahibi olma durumu. Haysiyetli: Haysiyetli olan ve bu davranışı uygulayan kişi. Haysiyet: Haysiyet sahibi olma durumu, haysiyet. Haysiyetli: Haysiyetsiz veya haysiyetsiz kişi.

Ağırbaşlı insana ne denir?

Arhat; Sanskritçede onurlu, değerli kişi anlamına gelen bir kelimedir. Budizm’de kızgınlık, nefret ve cehalet gibi duygulardan uzak, mükemmel insanlar için kullanılan bir unvandır.

Vakar ne demek hukuk?

Haysiyet, kişinin bulunduğu mevkiye uygun ciddiyet göstermesi demektir.

Vakar ne demek cümle içinde kullanımı?

Aşağıda, onurlu, sakin ve asil anlamına gelen “onur” kelimesinin bir cümlede kullanımına dair bazı örnekler verilmiştir. Salondaki en onurlu varlığa sahip kişi oydu. Babasının onuru onu sert bir adam gibi gösteriyordu. Herkesin önünde olsa bile onurlu tavrından asla ödün vermiyordu.

Vakurluk ne demek?

DIGENCE KELİMESİNİN ANLAMI: Onur anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla bravery olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı dignity şeklinde olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzun Boylu Escort