İçeriğe geç

Aleyhine Olmak Ne Demek

Aleyhine ne anlama gelir?

“Against” kelimesinin “karşı”, “karşı”, “karşı” gibi anlamları vardır. Çoğumuzun bildiği ve kullandığı bir kelimedir. “Against”, “gainst”, “gainst”, “gainst” gibi kelimeleri zıt anlamlara sahip cümlelerde kullanırız.

Aleyhine olumlu mu?

Benzer anlamlarla dilimize girmiştir. Sizin lehinize olumlu mu? “For” ifadesi olumlu bir kelimedir. “Against” kelimesi “for” kelimesinin zıttı ve olumsuzlaması olarak kullanılır.

Aleyhine olacak ne demek?

Karşı, kişinin suçlanmasına yol açan olumsuz durumları anlatmak için kullanılır. – Dün ele geçirilen tüm deliller aleyhine kullanılacak. – Sana karşı konuşacağını söyledi. – Sonuç aleyhine olacak.

Aleyhine dönmek ne demek?

(birine) karşı gelmek. MAKALENİN AÇIKLAMASI: (birine) desteğini çekip, karşıt bir tavır almak.

Aleyhine ifade ne demek?

Karşıt, Arapça bir kelimedir. Bu kelimenin anlamı zıttır. Yani olumsuz bir durumdur. Başka bir açıklamaya göre “karşıt” kelimesi, kişiye zararlı olan unsurları ifade eder.

Aleyhte nasıl yazılır?

“CONVERSATION” KELİMESİNİN ANLAMI Dilimizde bölgesel farklılıklar nedeniyle herkes kendi konuşmasına göre yazmayı tercih eder. Bu kelime sıklıkla “to say publicly” veya “to say against” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı to say against olmalıdır.

Lehimize sonuçlandı ne demek?

Örneğin, haksız tahrik sonucu bir kişinin öldürülmesi olayında, tahrik indiriminin mümkün olan en yüksek oranda uygulanmasının sağlanması, davanın onun lehine kapanması anlamına gelmektedir.

Kişinin lehine ne demek?

“Birinin yanında olmak, yanında bulunmak, taraf tutmak” anlamlarına gelen “favor” kelimesi de TDK sözlüğünde bu şekilde yer almaktadır.

Lehine ne demek örnek?

Özellikle olumlu bir durum karşısında kişinin yararına gerçekleşen durumları anlatır. Finansal konularda veya günlük yaşamda veya birçok durumda bireysel olumlu unsurların farkına varılmasını gösterir. “Bugün olaylar sizin lehinize gerçekleşti.” 22 Nisan 2024

Aleyhe bozma nedir?

Taraflardan yalnızca birinin karara karşı temyiz başvurusunda bulunması halinde Yargıtay, temyiz edilen kararı davacı aleyhine bozamaz1; buna olumsuz zarar yasağı2 denir.

Aleyhe karar ne demek?

Ancak, hüküm davalı için ilk hükümden daha az elverişlidir. Şikayetçi lehine iptal kararını onayan mahkeme artık şikayetçi için önceki (iptal edilen) karardan daha az elverişli bir karar veremez. Buna olumsuz hüküm verme yasağı denir.

Aleyhinde bulunmak nedir?

Karşı çıkmak (karşı olmak) MAKALENİN AÇIKLAMASI: eleştirmek, tenkit etmek.

Kendi aleyhine ne demek?

kendi aleyhine olmak, kendi çıkarlarına aykırı hareket etmek.

Aleyhine işliyor ne demek?

ѻ Karşı gelmek: Sözü edilen şeye karşı çıkmak.

Lehine bitmek ne demek?

“For” kelimesi, hayattaki bazı sebeplerden dolayı belirli kararların veya kişilerin arkasında durmak için kullanılır. Bu açıdan, “sizin lehinize karar vermek” veya “sizin lehinize olmak” anlamları birbirine benzediği için cümle içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aleyhte nedir?

İptal yasağı (reformatio in peius), istinaf yoluna başvurulması sonucunda davalı lehine yeniden verilen kararın, önceki karardan daha ağır olamayacağı anlamına gelir.

Lehine ne demek örnek?

Özellikle olumlu bir durum karşısında kişinin yararına gerçekleşen durumları anlatır. Finansal konularda veya günlük yaşamda veya birçok durumda bireysel olumlu unsurların farkına varılmasını gösterir. “Bugün olaylar sizin lehinize gerçekleşti.” 22 Nisan 2024

Lehinize ne demek?

“Avukat” kelimesi, “sizin lehinize karar vermek”, “sizin lehinize olmak” gibi günlük konuşma dilinde en sık kullanılan kelimelerden biridir. “Birinin tarafında olmak, hazır bulunmak, taraf tutmak” anlamına gelen “favor” kelimesi de TDK sözlüğünde bu şekilde yer almaktadır.

Google türkçede ne demek?

“Google nedir?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Bir zamanlar hiçbir şey ifade etmiyordu. Google aslında 1 rakamını 100 sıfır takip ederek tanımlayan matematiksel terim “googol”un yanlış yazılmış halidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzun Boylu Escort